Acid kaapt de meeste prijzen weg op de eerste Jamies

© Filmfestival Oostende

Vrijdagavond zijn de eerste Vlaamse online video awards, de Jamies, uitgereikt. Dat gebeurde tijdens een online awardshow vanuit het Kursaal van Oostende. De uitreiking was live te zien via VRT NU en Youtube. Onder meer Acid, Bockie De Rapper en Flo Windey vielen in de prijzen.

De eerste editie van de Vlaamse awards voor online videomakers zit erop. ‘De Jamies’ is een initiatief van filmfestival Oostende in samenwerking met creatief agency Hurae. Tijdens een geanimeerde online liveshow, gepresenteerd door comédienne Soe Nsuki met sidekick Sander Gillis van MNM, zijn negen winnaars bekendgemaakt.

Youtube-fenomeen Acid sleepte de awards voor beste online creator en beste vlog in de wacht. Vlaams minister van Jeugd & Media Benjamin Dalle trok voor de uitreiking van de award naar de woonplaats van Acid, Blankenberge.

De Award voor beste comedy ging naar Average Rob, die voor beste lifestyle naar Bockie De Repper. Jonatan Medart kreeg de Jamie voor beste Tiktok en Flo Windey mocht De Jamie voor beste explainer in ontvangst nemen voor haar YouTube-reeks Faqda. De prijs voor beste online fictie ging naar de jongerenreeks wtFock. Hakim Chatar kreeg de prijs voor beste Instagram en Chucki Beats won een Jamie voor beste dans en muziek.

De prijs voor beste gamestreamer ging naar de onlangs overleden streamer Kastiop. De organisatie kondigde daarbij aan dat die prijs vanaf nu de ‘Kastiop Award’ zal heten, als eerbetoon aan Kastiop.

De awardshow werd feestelijk afgesloten met een online feestje met Omdat het kan Soundsystem. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content