3D-kiekjes nemen

Sony lanceert het eerste belaabare digitale fototoestel dat in staat is om foto’s in 3D te nemen.

Wat kan er in hemelsnaam nog verbeterd worden aan een ordinaire point & click-camera, vraagt u zich af? Euhm, 3D misschien? De Sony DSC-WX5 is als eerste digitaal fototoestel binnen zijn prijsklasse in staat om foto’s in 3D te nemen.

Het toestel neemt automatisch via de Sweep Panorama-functie verschillende beelden terwijl u langzaam van links naar rechts beweegt. Vervolgens wordt van de genomen beelden één samengestelde 3D-foto gemaakt. De resultaten die we op een recent evenement van Sony te zien kregen, prikkelden alvast stevig ons netvlies. Levendige kleuren, een meer dan degelijke scherpte en diepzwarte contrastwaarden deden ons met weemoed aan onze jeugd terugdenken toen de view-master ons in drie dimensies onderdompelde en scènes uit bekende films en bezochte vakantielocaties opnieuw tot leven wekte.

Verschil met de DSC-WX5 is dat u voor de weergave van al dat fotolekkers uiteraard over een 3D-televisie en bijhorende bril dient te beschikken – tenzij u genoegen neemt met een projectie op het amper 3-inch grote LCD-camerascherm.

Wie nu al een 3DTV bezit (gemiddelde prijs 1.700 euro) én zich ook nog eens dit fototoestel aanschaft (richtprijs 320 euro) houdt waarschijnlijk amper budget over om op reis te gaan en aan de lopende band 3D-foto’s te schieten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content