Voorstellen van Reynders over kunstinstellingen zijn niet door regering goedgekeurd (Elke Sleurs)

Elke Sleurs,staatssecretaris voor Armoedebestrijding © Belga

Elke Sleurs zegt dat de voorstellen van Didier Reynders om de besparingen voor de federale kunstinstellingen te halveren niet zijn afgesproken op de ministerraad. ‘Reynders spreekt voor eigen rekening’, stelt ze.

De voorstellen van Didier Reynders (MR) om de besparingen voor de federale kunstinstellingen te halveren zijn niet op de ministerraad besproken. Dat stelt staatssecretaris Elke Sleurs (N-VA), bevoegd voor de federale wetenschappelijke instellingen.

“De uitspraken van Reynders zijn voor eigen rekening”, aldus Sleurs, die benadrukt dat zij zich aan het regeerakkoord houdt. De besparingsmaatregelen van de federale regering kwamen hard aan bij de federale culturele en wetenschappelijke instellingen, die 20 procent moeten inleveren op de werkingsmiddelen. Dat betekent niet dat elke instellingen een vijfde op de werkingsmiddelen moet besparen, klinkt het op het kabinet-Sleurs. Er kan immers gezocht worden naar synergieën met andere instellingen inzake boekhouding, sociale administratie… Dat is de verantwoordelijkheid van de instellingen zelf.

Elke Sleurs heeft contact met de directeuren van de federale instellingen over de besparingsmaatregelen. Ze benadrukt dat de plannen van minister Reynders om de besparingen van onder meer De Munt en Bozar te halveren niet het akkoord hebben van de regering, in tegenstelling tot wat in De Morgen staat. Indien de ministerraad zich vrijdag achter de voorstellingen van Reynders schaart, dan wil Elke Sleurs op haar beurt zaken op tafel leggen. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content