Voor een prikje naar Leuvense museum M

Bij De Lijn Vlaams-Brabant kunnen bezoekers van het Leuvense museum M vanaf 1 oktober de M-buspas kopen, waarmee ze voordelig met het openbaar vervoer naar het museum kunnen reizen.

De M-buspas is de combinatie van een dagpas van De Lijn en een toegangskaart voor het museum en kost maar 7 euro, wat veel goedkoper is dan beide afzonderlijk.
Een dergelijke voordelige combipas voor voordelig openbaar vervoer en museumbezoek bestaat al in Antwerpen, Gent en Brugge. Maar het is de eerste keer dat het in Vlaams-Brabant ingevoerd wordt. De M-buspas is beschikbaar voor cultuurliefhebbers uit Vlaams-Brabant en Brussel.
Een dagje musea

M ligt in het centrum van de stad Leuven en de dichtstbij gelegen bushalte ligt “juist om de hoek” aan het kruispunt van de Bondgenotenlaan en Jan Stasstraat. Omdat het een dagpas betreft, kunnen naast M in de loop van de dag nog andere Leuvense musea bezocht worden.

M opende precies een jaar geleden de deuren. Het museum, dat het werk is van architect Stéphane Beel, biedt naast een permanente historische collectie tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als kunstenaars van vandaag. Op de agenda staat afwisselend werk van schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, video en film, design en architectuur.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content