Verkiezing MuseumPrijs voor 6e keer gelanceerd

Voor de zesde keer is de zoektocht naar de best toegankelijke musea in Vlaanderen, Wallonië en Brussel op gang getrokken.

De zoektocht naar de best toegankelijke musea in Vlaanderen, Wallonië en Brussel is op gang getrokken. Met de 37.500 euro die in deze wedstrijd te verdienen valt, kunnen de musea verder investeren in de toegankelijkheid voor bijzondere doelgroepen. Het initiatief gaat uit van het tijdschrift Openbaar Kunstbezit in Vlaanderen, met de steun van het advocatenkantoor Linklaters.

Tussen 5 april en 28 mei kan het publiek stemmen op de site www.museumprijs.be voor het best toegankelijke museum in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Per regio worden drie prijzen uitgereikt: de MuseumPrijs zelf, de PublieksPrijs en de Prijs van de KinderJury.

Voor elk gewest zijn vijf musea geselecteerd door een jury. Bij de selectie is rekening gehouden met drie criteria: publiekvernieuwende projecten, initiatieven die de participatie van het publiek bevorderen en de inspanningen die gebeuren om de toegankelijkheid te stimuleren.

De winnende musea in Vlaanderen, Brussel en Wallonië krijgen elk 10.000 euro. Vorig jaar haalde In Flanders Fields Museum het voor Vlaanderen, Cinematek voor Brussel en Musée de l’Hôpital Notre-Dame à la rose voor Wallonië.

De drie winnaars van de PublieksPrijs ontvangen elk 2.500 euro. De prijsuitreiking vindt plaats op 31 mei in het Brusselse Cinematek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content