Veerboten Roger Raveel zijn groot succes

© VLOOT

De nieuwe gratis veerdiensten in Nieuwpoort en Oostende lokken dagelijks zo’n 3400 reizigers.

De drie veerboten behoren tot de meest recente werken van Roger Raveel, die op 15 juli zijn 90e verjaardag vierde. Raveel bepaalde niet alleen het beeld van de romp, maar ook de kleuren van de passagiersruimte en de naam. Met namen als ‘Roger Raveel’, ‘De Nieuwe Visie’ en ‘Het rode vierkant op de zee’ passen de boten perfect in zijn oeuvre.

Intussen kennen de gratis veerdiensten een enorm succes. Sinds de start van het project, respectievelijk op 25 juni in Oostende en op 13 juli in Nieuwpoort, vervoerden de boten al meer dan 90.000 passagiers. Volgens Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Hilde Crevits stimuleren de boten het toerisme en vormen ze – zeker in Oostende – een goed alternatief voor het woon-werk en woon-schoolverkeer. “De typische Roger Raveel-stempel is een extra troef”, aldus Crevits.

Per afvaart kan de veerdienst zo’n 50 passagiers en 20 fietsers overzetten van de ene oever van de havengeul naar de andere. In Oostende vaart de boot tussen de Visserskaai en het Maritiem Plein, in Nieuwpoort tussen de Paul Orban-promenade en het natuurgebied Ijzermonding. (Belga/EH)

Meer info over de veerdiensten van Oostende en Nieuwpoort vindt u op de site van VLOOT.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content