Toch geen moderne kunst in Citroëngarage in Brussel

© Belga

De collectie moderne en hedendaagse kunst die nu in de depots zit, keert terug naar het Museum voor Schone Kunsten. De dagen van het Fin-de-Sièclemuseum in Brussel zijn geteld.

De zowat vierduizend stukken uit de collectie moderne en hedendaagse kunst keren terug naar het Museum voor Schone Kunsten in Brussel. Dat schrijft staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Elke Sleurs (N-VA) in haar beleidsnota. Dat bericht De Standaard.

Nieuwe initiatieven geen prioriteit

Ze verwijst daarvoor naar het regeerakkoord, dat zegt dat waardevolle infrastructuur in stand houden

prioriteit heeft op nieuwe initiatieven. De site van het Museum voor Schone Kunsten zit vol. De enige plek om de collectie onder te brengen, is waar ze vandaan kwam: in de ondergrondse zalen waar nu het Fin-de-Sièclemuseum zit. Het Fin-de-Sièclemuseum ging vorig jaar op sinterklaasdag open en kostte 7,5 miljoen euro.

Geen Brussels Guggenheim

Het grote gebouw van Franse autofabrikant Citroën in de kanaalzone aan het IJzerplein zal zich dan toch niet transformeren tot museum voor moderne en hedendaagse kunst nu het Brussels Gewest de collectie van de federale overheid niet krijgt. De uitspraak van Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS) dat Brussel in 2017 een eigen Guggenheim zou krijgen, zal naar alle waarschijnlijkheid geen realiteit worden. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content