Ticketverkoop MAS maandag van start

© Belga

Exact vier maanden voor de opening van het Antwerpse Museum Aan de Stroom gaat de ticketverkoop van start.

Exact vier maanden voor de opening van het langverwachte Museum Aan de Stroom (MAS) gaat in Antwerpen op maandag 17 januari de ticketverkoop voor het museum van start. Het zestig meter hoge museum opent op 17 mei de deuren en belooft een belangrijk icoon te worden in de havenstad.

Het MAS brengt enkele prominente Antwerpse collecties samen in een werve(le)nd verhaal over de wereld in Antwerpen en Antwerpen in de wereld. Het wordt gebracht aan de hand van vier thema’s: machtsvertoon, wereldstad, wereldhaven, leven en dood.

De permanente collectie zit verspreid over vijf verdiepingen die worden gepresenteerd in een eigentijdse scenografie van het collectief B-Architecten. Ingrepen van huiscomponist Eric Sleichim en huiskunstenaars Tom Hautekiet, Tom Lanoye, Luc Tuymans en Anne-Mie van Kerckhoven (AMVK) versterken het unieke karakter van het museum.

Evolutie beeldcultuur

Naast de permanente collectie organiseert het MAS prestigieuze gelegenheidstentoonstellingen. De openingstentoonstelling ‘Meesterwerken in het MAS. Vijf eeuwen beeld in Antwerpen’ is een samenwerking van het MAS met het Museum Plantin-Moretus/Prentenkabinet, het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) en het Museum van Hedendaagse Kunst (MuHKA).

Aan de hand van topwerken uit deze collecties wordt de evolutie van de beeldcultuur van de middeleeuwen tot nu geïllustreerd.

Tickets kunnen online besteld worden via www.mas.be of via het nummer +32 3 232 01 03.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content