Theater Aan Zee blijft zeker tot 2012 in Oostende

© Indra Van Gisbergen

In Oostende is het programma van de volgende editie van Theater Aan Zee voorgesteld. Zoals steeds krijgt heel wat jong theater- en muziektalent een podium.

Voor het eerst in vijf jaar zal Theater Aan Zee niet met centrale gasten werken, maar wel met twee gastcuratoren.

Artistiek leider van ’t Arsenaal Michael De Cock neemt het theaterluik voor zijn rekening, Frank Vaganée van het Brussels Jazz Orchestra verzorgt de muzikale programmatie.

Zo herneemt De Cock een aantal voorstellingen van zijn Mechelse gezelschap zoals de succesvoorstelling De Pruimelaarstraat (met onder anderen Jaak Van Assche) of eigen creaties zoals Saw it on television/Didn’t Understand, dat zich afspeelt in een vrachtwagencontainer.

Daarnaast krijgen heel wat jonge theater- en muziekmakers de kans om op te treden. Zo zijn er vijftien voorstellingen uit opleidingen in Vlaanderen en Nederland en negen jonge muziekbands.

Oostende als decor

Ook is er een literair luik en een expo rond het thema migratie met foto’s van Stephan Vanfleteren. Wie niet naar Oostende kan, vindt die foto’s ook in het boek ‘Aller/Retour’ dat Michael De Cock en Stephan Vanfleteren recent presenteerden. Daarin verkenden ze de buitengrenzen van Europa, op zoek naar gelukzoekers van Oostende tot Londen.

Als centrale locatie zal het Oostendse Stationsplein dienst doen. Ook de komende jaren blijft Oostende het decor van TAZ. Cultuurschepen Nancy Bourgoignie maakte de verlenging van het contract tot 2012 bekend.

Elien Haentjens

Theater Aan Zee, van 29 juli tot 7 augustus in Oostende. Tijdens het festival zullen de Knack-recensenten bloggen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content