Slick Art Fair komt voor eerst naar Brussel

© Slick Art Fair

In april beleeft de Slick Art Fair als alles goed gaat zijn Belgische première in Brussel.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De Brusselse kunstscene beleeft gouden tijden en wint internationaal sterk aan belang. Naast verzamelaars vestigen ook steeds meer internationale galerijen en kunstenaars zich in onze hoofdstad. Nieuwste aanwinst is de Slick Art Fair, die in april als alles goed gaat voor het eerst zijn tenten in Brussel zal opslaan.
Afgelopen zomer wijdde de NY Times maar liefst twee artikels aan de opkomende kunstscene in onze hoofdstad. Van het Mexico van Europa wordt Brussel stilaan de nieuwe place-to-be. Vooral het kunstencentrum Wiels kon in die artikels op heel wat bijval rekenen.

Precies in de buurt van Wiels slaat in april ook de Slick Art Fair, die sinds 2006 in Parijs plaatsvindt, zijn tenten op. In de Wide Gallery, een post-industriële art-decoruimte, wil de beurs een vijftigtal jonge, internationale galerijen samenbrengen. Daarnaast programmeert Slick Art Fair een dertigtal speciale evenementen.

Off-beurzen
Aangezien de Slick Art Fair vooral jonge galerijen wil aantrekken, vormt ze geen concurrentie voor de beurs Art Brussels, die van 19 tot 22 april meer gevestigde galerijen op de Heysel samenbrengt. “Zoals algemeen geweten is trekken alle grote beurzen off-beurzen aan”, stelt Art Brussels-directrice Karen Renders.

“We hebben de mensen van de Slick Art Fair al ontmoet, want eigenlijk hadden ze ook vorig jaar al plannen om naar onze hoofdstad te komen. Al zou het wel fijn nieuws zijn voor de Brusselse kunstscene als deze nieuwkomer de andere off-beurzen, zoals Art on Paper en Trajector Art Fair, vervoegt.”

Elien Haentjens

Slick Art Fair, van 20 tot 22 april in Brussel. Galerijen die willen deelnemen, kunnen hun kandidatuur tot 15 februari indienen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content