Sixties-fotograaf Terry O’Neill overleden

Terry O'Neill in 2013, bij een van zijn foto's van The Rolling Stones. © Getty

De Britse fotograaf Terry O’Neill, die in de jaren zestig wereldberoemd werd met foto’s van onder andere The Beatles en The Rolling Stones, is zaterdag op 81-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn agentschap Iconic Images zondag. O’Neill stierf aan een slepende ziekte.

O’Neill wordt in de mededeling ‘een van de grootste fotografie-iconen van de voorbije zestig jaar’ genoemd. ‘Zijn legendarische beelden zullen voor altijd aanwezig blijven in onze herinneringen, in onze harten en in onze gedachten.’ Met zijn foto’s geldt O’Neill als een van de chro­ni­queurs van de ‘Swinging Sixties’ in London. Hij vertoefde er tussen de topmodellen, rock- en filmsterren en andere beroemdheden. Hij portretteerde zo iconische acteurs als Michael Caine, Sean Connery, Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor en Brigitte Bardot. Later zou hij nog samenwerken met onder meer Elton John, David Bowie en Amy Winehouse.

Een werk uit de tentoonstelling 'Hollywood, Reloaded', waarin werken van O'Neill onder handen werden genomen.
Een werk uit de tentoonstelling ‘Hollywood, Reloaded’, waarin werken van O’Neill onder handen werden genomen.© Getty

Een van zijn bekendste foto’s maakte hij in 1977 van de Amerikaanse actrice Faye Dunaway, met wie hij enkele jaren getrouwd was. Op die foto poseert Dunaway zittend aan een zwembad, de ochtend nadat ze de Oscar voor beste actrice had gewonnen voor haar hoofdrol in de film ‘Network’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content