Selectieprocedure directeur KMKG eindigt op… ex aequo

© Belga

Kandidaten Michel Draguet en Constantin Chariot haalden net even veel punten tijdens de selectieprocedure.

Michel Draguet en Constantin Chariot zijn ex aequo uit de selectieprocedure gekomen voor de post van algemeen directeur van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis (KMKG). Ze zullen nu worden gehoord door de voorzitter van het directiecomité van de overheidsdienst Wetenschapsbeleid, die dan een benoemingsvoorstel overmaakt aan bevoegd minister Sabine Laruelle.

In totaal diende zich een tiental kandidaten aan voor de functie. De procedure werd al maanden geleden opgestart door de overheidsdienst Wetenschapsbeleid. Draguet en Chariot staan momenteel op gelijke hoogte, zo werd dinsdag van Chariot vernomen.

Draguet is sinds 2005 directeur van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten. Indien hij het haalt, dan zal hij tussen beide instellingen moeten kiezen. Beide jobs cumuleren is immers niet toegestaan.

Delicaat dossier

Chariot was tussen 1996 en 2008 conservator van de Musées Gaumais in de provincie Luxemburg en van 2008 tot 2010 was hij algemeen conservator bij de musea van de stad Luik.

Aangezien het dossier vrij delicaat is, komt er wellicht niet echt snel een beslissing in deze periode van lopende zaken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content