Schilderijen Renaat Braem tentoon in Antwerpse etalages

© VIOE

Hoewel hij vooral bekend staat als architect, heeft Renaat Braem ook schilderijen gemaakt.

Hoewel hij vooral bekend staat als architect, heeft Renaat Braem ook schilderijen gemaakt. Die werken zijn uitzonderlijk te zien in de etalages van de Antwerpse Kammenstraat.

Eind augustus was het precies honderd jaar geleden dat Renaat Braem geboren werd. De Antwerpse architect geniet internationale bekendheid om zijn vernieuwende en radicale opvattingen rond stedenbouw. Maar Braem was ook een begenadigd tekenaar en beeldhouwer.

Daarom heeft het Vlaams Instituut voor Onroerend Erfgoed (VIOE) samen met het district Antwerpen en de vereniging Kammenstraat United het project ‘Braem in de etalage’ op poten gezet. Dat kadert in de feestelijkheden van het Braemjaar.

Een maand lang vormen de etalages van de Kammenstraat dus het decor van de modernistische kunst. Ook de politietoren aan de Oudaan en het districtshuis zetten schilderwerken van Braem in de kijker, vergezeld van herinterpretaties door DAG (WAG vzw), een dagcentrum voor volwassenen met een verstandelijke handicap.

Elien Haentjens

Braem in de etalage, tot 10 oktober, Antwerpen. Elke zaterdag vinden er rondleidingen plaats. Voor praktische informatie kan u terecht op de site van het VIOE.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content