Retrospectieve Michaël Borremans stevent af op record aantal bezoekers Bozar

De retrospectieve van het werk van de Belgische kunstenaar Michaël Borremans in de Brusselse Bozar heeft in een maand 48.000 bezoekers over de vloer gekregen. Het belooft de meest bezochte tentoonstelling te worden sinds Bozar in 2003 werd opgericht.

Het recordaantal bezoekers voor een tentoonstelling ligt momenteel op 118.314, voor de tentoonstelling rond Frida Kahlo, aldus persverantwoordelijke van Bozar Déborah Motteux. Die expo vond plaats van januari tot april 2010.

De tentoonstellingen van het eerste trimester trokken en trekken heel wat bezoekers, klinkt het. Zo hebben de tentoonstellingen “Nautilus. Navigating Greece” en Zurbarán. “Maitre de l’âge d’or espagnol” al meer dan 49.000 bezoekers gelokt. De expo “Borremans. As sweet as it gets” kreeg al 48.000 bezoekers over de vloer.

De kracht van social media

Via de sociaalnetwerksites Instagram en Twitter werden al 600 foto’s gedeeld en 600 tweets verstuurd. Het Paleis voor Schone Kunsten bereidt zich voor op een nog grotere publieksopkomst, onder meer door de infrastructuur van het onthaal voortdurend aan te passen. Zo werd de bezetting van het onthaalpersoneel verdubbeld en zijn voortaan in het weekend extra kassa’s open om de wachttijd zo beperkt mogelijk te houden.

Paasvakantie

Met de paasvakantie voor de deur onderzoekt het Paleis ook andere mogelijkheden, zoals uitzonderlijke nocturnes en een opdeling van de bezoeken in uurblokken.

De retrospectieve “Borremans. As sweet as it gets” loopt nog tot 3 augustus 2014. (Belga/LP)

Voor meer info: www.bozar.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content