PIC-NIC en schilderkunst in tuin van Museum Dhondt-Dhaenens

© MDD

Het MDD tovert zijn tuin om tot een gigantische picknick- en barbecueruimte. In het museum zelf loopt de Biënnale van de schilderkunst.

Wie van picknicken, barbecueën en schilderkunst houdt rept zich op zondag 22 augustus naar de museumtuin van het Museum Dhondt-Dhaenens.

Tussen de beelden van de Zwitserse kunstenaar Ugo Rondinone stelt het museum dan niet alleen barbecuestellen, maar ook een tapinstallatie en een podium op. Zowel Mary & me als Pynth Trio spelen ten dans op PIC-NIC in MDD, dat in het idyllische, Oost-Vlaamse dorpje Deurle ligt.

In het museum zelf loopt de zomertentoonstelling ‘Biënnale van de schilderkunst: het sublieme voorbij’. Net als twee jaar geleden slaat het MDD daarvoor de handen in elkaar met het Roger Raveelmuseum, dat in het nabijgelegen Machelen-aan-de-Leie ligt.

De expo wil een subjectief onderzoek naar de sporen die de schilderkunst de laatste honderd jaar heeft gevolgd zijn. In deze editie komt de schilderkunst die als subliem wordt ervaren aan bod.

Elien Haentjens

PIC-NIC, zondag 22 augustus vanaf 12 uur, gratis toegang in de tuin van het Museum Dhondt-Dhaenens. Het museum zorgt voor barbecuestellen. De Biënnale van de schilderkunst loopt in beide musea nog tot 19 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content