Pharrell Williams opent expositie GIRL

In Parijs heeft Pharell Williams zijn eerste tentoonstelling. Onderwerp van de kunstwerken is de vrouw. De creaties zijn er nog tot 25 juni te bewonderen.

Pharrell heeft een nieuwe manier gevonden om ons allen opnieuw “happy” te maken. In Parijs is zijn eerste tentoonstelling geopend in Salle de Bal in de Galerie Perrotin. De vrouw is – zoals de naam van de expositie al verklapt – het onderwerp van de kunstwerken. De creaties zijn er nog tot 25 juni te bewonderen.

Pharrell wil met zijn expositie Girl de vrouwelijke bevolking op uiteenlopende manieren afbeelden. Hiervoor werkte hij samen met een veertigtal kunstenaars. Hoofdzakelijk vrouwelijke artiesten als Cindy Sherman, Marina Abramovic, Aya Katano, Sophie Calle en Agnès Thurnauer leverden een bijdrage.

Pharrell zocht de kunstenaars op en selecteerde zelf de werken die hij wou voorstellen in Parijs. Een tiental kunstwerken werden zelfs speciaal voor Pharrell ontwerpen. Zijn vrouw Helen Lasichanh vormt daarbij een grote inspiratiebron voor de zanger. Een portret van hem en Helen gemaakt door Takashi Murakami, tevens een artiest die gerepresenteerd wordt door de Galerie Emmanuel Perrotin, wordt tijdens deze expositie ook voor de eerste keer aan de buitenwereld voorgesteld.

Pharrell ontwierp in 2008 al een stoel voor de galeriehouder en werd dit jaar door hem uitgenodigd om een Girl-tentoonstelling op poten te zetten. De popster wil met deze expo een eerbetoon bewijzen aan de vrouw.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Happy

De expositie Girl krijgt dezelfde naam als zijn laatste album dat op 3 maart uitgebracht werd. Dit album draagt het nummer “Happy” dat de hele wereld ondertussen lustig meezingt.

Daarnaast kunnen fans zich vanaf september besprenkelen met zijn eerste unisex parfum. Hiervoor werkte hij samen met het Japanse modemerk Comme des Garçons. Hoewel dit geurtje zowel voor mannen als vrouwen op de markt is gebracht, kun je het binnenkort in de winkelrekken van de beautyketen Sephora terugvinden onder de naam Girl.

Fans die helemaal warm lopen voor de creatieve duizendpoot, kunnen in september in het sportpaleis meegenieten van The Dear G I R L Tour. Wie naar een mengeling van patchouli en sederhout, gemengd met lavendel, witte peper en iris ruikt, heeft waarschijnlijk een streepje voor. (AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content