Pay what you want eindigt positief voor S.M.A.K.

© S.M.A.K.

Meer bezoekers én meer inkomsten: het initiatief ‘Pay what you want’ heeft het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst van Gent geen windeieren gelegd.

Meer bezoekers én meer inkomsten: het initiatief ‘Pay what you want’ heeft het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst van Gent geen windeieren gelegd. Het experiment, dat tussen 20 en 24 april liep, daagde de bezoekers uit om zelf hun toegangsprijs te bepalen.

Laatstejaarsstudente marketing (TEW) Vera Pringels verwerkte de resultaten in haar thesis. Daaruit blijkt dat bezoekers voor hun museumbezoek gemiddeld zo’n 3,14 euro betaalden. Dat is een stuk meer dan het normale gemiddelde van 1,70 euro. Een gewoon ticket kost wel 6 euro, maar heel wat bezoekers krijgen korting.

Daarnaast blijkt uit het onderzoek ook dat museumbezoekers in het weekend vrijgeviger zijn dan tijdens de week en dat buitenlanders meer betalen dan landgenoten.

In de toekomst wil het S.M.A.K. het systeem opnieuw gebruiken bij bijzondere evenementen of tentoonstellingen. In november zet het museum alvast het congres ‘The art of giving’ op.

(EHA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content