Panini-expo in Brusselse Tour&Taxis

Panini Expo in Turn & Taxis © Belga

Onder het motto ‘we hebben allemaal we iets van Panini in ons’ opent de Brusselse site Tour&Taxis een expo over de bekende voetbalstickers.

Onder het motto ‘we hebben allemaal we iets van Panini in ons’ opent de Brusselse site Tour&Taxis een expo over Panini, de bekende voetbalstickers die momenteel furore maken in menig huiskamer en speelplaats.

Het Italiaanse bedrijf, opgericht door de broers Panini begin jaren 60, zorgt al vier decennia lang voor uitzinnig plak- en verzamelplezier bij miljoenen kinderen wereldwijd. De huidige Paninigekte tijdens het wk-voetbal is nog maar eens het sprekende bewijs.

De Panini Expo in hartje Brussel gaat terug toont 1971 en toont de beeldjes en albums die sindsdien in België in omgang zijn. Nostalgie troef. Verwacht je onder meer aan kleine en grote voetbalgoden in allerhande strakke of XL-tenues. Aan snorren en nektapijten geen gebrek bij de helden van de jaren tachtig.

Naast alle spelers uit de Belgische eerste klasse, zijn ook per seizoen het eindklassement en de topschutterstand opgelijst. In de centrale gang van de voetbalexpositie vind je truitjes van wereldsterren als Rooney, Zidane, Pele of Messi. En met de WK-gekte mochten ook de Rode Duivels niet ontbreken, met foto’s, beschrijvingen en truitjes van de huidige en vorige generaties.

Vooral veel voetballers, maar ook iconen uit tekenfilms en popsterren komen aan bod. ‘Naast een overzicht van 40 jaar Belgisch voetbal, aan de hand 124.000 stickers, zijn er collecties van Marvel Comics, de Smurfen en The Simpsons’, zegt organisatrice Wendy Thijs aan Brusselnieuws.be.

Panini Expo, tot 31 augustus in Tour&Taxis, Havenlaan 86c1000 Brussel

(DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content