Paleis stelt schilderijen Borremans voor

© Courtesy Zeno X Gallery, Antwerpen (foto: Peter Cox)

De werken van kunstenaar Michaël Borremans hangen voortaan permanent in het Paleis. Tijdens de traditionele opening van het paleis zijn ze voor het eerst te bewonderen.

Dat Koningin Paola van hedendaagse kunst houdt, is al langer geweten. Eerder nodigde ze bijvoorbeeld fotograaf Dirk Braeckman en Jan Fabre uit om werk te maken voor het Paleis. Vanaf nu behoort ook het werk van de Gentse kunstenaar Michaël Borremans tot de vaste collectie.

Zijn zes schilderijen en videowerk kregen een plaatsje in de drie gerenoveerde salons tussen de Troonzaal en de Empirezaal. Aangezien Borremans de opdracht zo’n vijf jaar geleden kreeg, had hij voldoende tijd om met zijn schilderijen in te spelen op de omgeving en de historiek van het Koninklijk Paleis. De kunstenaar kreeg volledig carte blanche.

Daarnaast kunnen bezoekers in de Grote Galerij kennismaken met een expo rond biodiversiteit, waarvoor het Paleis samenwerkte met het Federaal Wetenschapsbeleid. De allerkleinsten kunnen terecht in de Spiegelzaal.

Daar wil het Mechelse Technopolis® hen stimuleren om er op los te experimenteren. Naar aanleiding van het Belgisch Voorzitterschap van Raad van de Europese Unie bracht het Mechelse doe-centrum er interactieve opstellingen uit heel Europa samen. Tot slot kunnen ze er ook deelnemen aan de workshop ‘Vuur een raket af’, waarin ze hun eigen raket ontwerpen en lanceren.

Elien Haentjens

Het Koninklijk Paleis stelt van 26 juli tot 5 september zijn deuren open voor het publiek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content