Overzichtsexpo René Magritte opent in Wenen

© EPA

De evolutie van de kunstenaar wordt aan de hand van 250 kunstwerken geschetst.

In het Albertina-museum in Wenen opent een tentoonstelling over de Belgische surrealistische schilder René Magritte. Aan de hand van 250 werken wordt een overzicht gebracht van de evolutie die de kunstenaar doormaakte.

De tentoongestelde werken zijn afkomstig van openbare en private verzamelingen uit Europa, Noord-Amerika en Japan. Behalve schilderijen zijn er ook kortfilms, brieven en affiches te zien, net als afbeeldingen van vrienden en familie die net zoals de werken van Magritte een absurd element bevatten.

René Magritte werd geboren in 1898 en overleed in 1967. Hij creëerde de meeste van zijn werken in een periode van sociale, politieke en economische onrust, aldus Klaus Albrecht Schröder, de directeur van het Albertina-museum. Volgens de directeur is het dus een ideaal moment voor de tentoonstelling.

De tentoonstelling is opgebouwd in samenwerking met het Tate-museum van Liverpool, waar de voorbije maanden werken van de Belgische kunstenaar werden tentoongesteld. In Brussel is er sinds juni 2009 een Magritte-museum. (Belga/EH)

René Magritte – The Pleasure Principle, tot 26 februari in het Albertina-museum in Wenen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content