Originele architectuurexpo focust op kunstenaarswoningen

© Oswald Pauwels

Op deze originele architectuurtentoonstelling komen de interessantste avant-garde architecten van ons land aan bod.

In het begin van de twintigste eeuw trokken heel wat kunstenaars naar de rand om er te wonen en te werken. In Schilde loopt nu een boeiende expo over de kunstenaarswoningen uit het Interbellum: een ontdekking.
In het Museum Albert Van Dyck, een prachtig huis uit 1930, ontworpen door Huib Hoste, een van onze vooroorlogse avant-garde architecten, loopt een interessante expo over de woningen van kunstenaars uit het Interbellum. Het gaat om woningen uit de Antwerpse regio.

Dit verhaal begint met de modernistische woning van René Guiette, opgetrokken door niemand minder dan Le Corbusier. Ook de flat van kunstschilder Jozef Peeters wordt bij deze expo betrokken, een uitzonderlijk appartement met een volledige muur- en plafonddecoratie in abstracte stijl.

Op deze originele architectuurtentoonstelling komen de interessantste avant-garde architecten van ons land aan bod en zie je aan de hand van foto’s en maquettes de atelierwoningen van ondermeer Gerard Baksteen en Floris Jespers.

Piet Swimberghe

Kunstenaarswoningen uit het Interbellum, tot 11 december in Museum Albert Van Dyck, Brasschaatsebaan 30 te Schilde, open van dinsdag tot zondag van 13 tot 17u.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content