Opbrengst Olifant Corneille overtreft iedere verwachting

Eén van de laatste werken van Corneille, een kunstolifant van de Elephant Parade, is geveild voor 68.000 euro.

Volgens de organisatie overtrof de opbrengt “iedere verwachting”. De olifant, die deel uitmaakte van de Elephant Parade in het Nederlandse Emmen, werd geveild voor 68.000 euro. Het is dan ook één van de laatste werken van de beroemde Cobra-kunstenaar.

In totaal heeft Corneille drie kunstolifanten gemaakt voor verschillende edities van de openluchttentoonstelling. Zo gingen vorig jaar al olifanten van Corneille onder de hamer voor 40.000 en 14.300 euro. De kunstenaar droeg de organisatie, die zich via de kunstolifanten inzet voor het redden van de Aziatische olifant, een warm hart toe.

“De Elephant Parade heeft zoveel te danken aan Corneille. Hij was de eerste internationaal bekende kunstenaars die voor ons een olifant beschilderde. Hij heeft ons zelf ook meermaals verteld hoe belangrijk hij het vond om de Aziatische olifant te redden”, aldus de organisatie.

Een deel van de opbrengst van de veiling gaat naar de Elephant Family, de Engelse stichting die zich inzet voor het behoud van de Aziatische olifant.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content