Op zoek naar een stukje Afrika in Brussel

Voor de derde keer zet fotograaf Vincen Beeckman zijn interactieve project Pôze op voor amateurfotografen. De beste foto’s zijn deze zomer in Bozar te zien.

Voor de derde keer zet fotograaf Vincen Beeckman zijn interactieve project Pôze op voor amateurfotografen. De beste foto’s zijn deze zomer in Bozar te zien.

Niet alleen Congo, maar ook zestien andere Afrikaanse landen vieren dit jaar hun vijftigjarige onafhankelijkheid. Daarom pakt de Brusselse Bozar de komende maanden uit met ‘Visionair Afrika’, een multidisciplinair festival met tentoonstellingen, performances en concerten.

Naast het Afrikafestival loopt in Bozar naar goede gewoonte ook de Zomer van de Fotografie. Het interactieve project Pôze is een combinatie van die twee festivals. Voor deze derde editie heeft fotograaf Vincen Beeckman dan ook voor het thema ‘Africa Town’ gekozen.

Wedstrijd

Alle Afrikanen of Brusselaars met een hart voor Afrika worden voor Pôze uitgenodigd om hun dagelijkse omgeving te fotograferen. Om iedereen de kans te geven mee te doen zijn er gratis wegwerptoestellen beschikbaar. Daarnaast geeft Vincen Beeckman op vaste tijdstippen feedback en tips in Bozar.

Na afloop selecteert een professionele jury de beste foto’s. Wie kans wil maken op selectie, moet zich voor 24 mei inschrijven. Die zijn tussen 25 juni en 26 september te zien in het Paleis voor Schone Kunsten.

Elien Haentjens

Er resten nog drie infosessies van Vincen Beeckman, meer bepaald op donderdag 19 april, 13 mei en 17 mei. Telkens van 17 tot 19 uur in Bozar. De fotograaf is bereikbaar via poze@bozar.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content