Oostende eet taart voor 150ste verjaardag Ensor

Oostende laat de verjaardag van kunstschilder James Ensor niet onopgemerkt voorbij gaan. Met koffie en taart wordt de meester in zijn geboortestad in de bloemetjes gezet.

Oostende viert feest. Op dinsdag 13 april is het namelijk exact 150 jaar geleden dat James Ensor er het levenslicht zag. Dat wil de stad met al zijn inwoners vieren.

Daarom zijn alle Oostendenaars op dinsdag 13 april om 15 uur welkom in de voor de gelegenheid verkeersvrije Romestraat voor koffie en taart.

Voor die taart haalde het Oostendse bedrijf Flanders Bakery – hoe kan het ook anders – zijn inspiratie bij de meester zelf. De gigantische bisquit van 4 op 2,5 meter is dan ook versierd met maskers uit chocolade en marsepein. Ook tijdens de workshop voor de kinderen, die op woensdag 14 april plaats vindt, staan de maskers centraal.

Volwassenen kunnen intussen nog steeds terecht voor de expo ‘Bij Ensor op bezoek’. Deze tentoonstelling brengt in Mu.ZEE alle beeldende kunstenaars, schrijvers, cineasten, museumdirecteurs en verzamelaars samen die bij Ensor op bezoek gingen.

Elien Haentjens

Meer informatie over de projecten vind je op de site van Oostende 2010. Inschrijven voor de kinderworkshop kan bij mu-zee-um.


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content