Oostende Cultuurstad gedeeltelijk voortgezet

© Oostende Cultuurstad

Een zestal projecten, die opgestart werden in het cultuurjaar, worden voortgezet.

Het stadsbestuur van Oostende zal zes activiteiten voortzetten die ze tijdens ‘Oostende Cultuurstad van Vlaanderen 2010’ organiseerde. Dit jaar komt ook een luik van Europalia – Brazilië naar de badstad. Dat kondigde cultuurschepen Nancy Bourgoignie (sp.a) aan bij de evaluatie.

Er viel ook een vingerwijzing te noteren naar Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V). Zij woonde volgens de schepen maar één activiteit bij tijdens het Vlaamse cultuurjaar in de kuststad en antwoordde niet op uitnodigingen voor andere activiteiten.

Oostende investeerde 600.000 euro in Oostende Cultuurstad, de provincie 30.000 euro en Vlaanderen 400.000 euro. “We zullen een zestal evenementen die werden opgestart in het cultuurjaar voortzetten. Het gaat vooral om participatieprojecten. We schatten dat één op de twee Oostendenaars activiteiten heeft bijgewoond. Daarnaast was er een grote publieke opkomst voor de expo ‘Bij Ensor op Bezoek’ (80.000), de expo ‘Tram in Zicht’ (17.178), de Mars op Oostende (10.000) en het slotspektakel (10.000)”, aldus Nancy Bourgoignie.

Cultuur blijft plakken
Tijdens het cultuurjaar deden ook de bestaande culturele actoren, zoals kunstencentrum Vrijstaat O, Theater aan Zee, Mu.Zee en het Filmfestival, extra inspanningen. “De participatieprojecten zetten we verder. Van september 2011 tot februari 2012 nemen we ook deel aan Europalia Brazilië met een expositie in de Venetiaanse Gaanderijen”, duidde Bourgoignie.

Oostende voert nu een bijkomende actie naar alle inwoners onder de noemer ‘Cultuur blijft plakken’ waarbij 30.000 magneten en 20.000 folders verspreid worden onder de bevolking.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content