Onweer treft Magritte Museum en KMSKB

© Belga

Het Magritte Museum moest de deuren sluiten, in de KMSKB zijn een aantal schilderijen tijdelijk weggehaald.

Het onweer dat dinsdag over België trok, heeft ook gevolgen bij de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB). Het Magritte-museum aan het Koningsplein in Brussel is tijdelijk gesloten, in het Museum voor Oude Kunst in de Regentschapsstraat zijn enkele kunstwerken tijdelijk weggehaald. “Als gevolg van de slechte weersomstandigheden en omwille van conservatorische redenen is beslist het Musée Magritte Museum op 23 augustus gedurende de hele dag te sluiten. Iedereen die een toegangsticket had besteld, krijgt zijn geld terug”, melden de KMSKB.

In het Museum voor Oude Kunst werden kunstwerken van onder meer Evaristo Baschenis, Hendrick van der Mij en Hieronymus Bosch van de muur gehaald. Bij de KMSKB wordt benadrukt dat er geen zalen onder water hebben gestaan. Wel werd er op enkele muren vocht aangetroffen.

Alle technische installaties worden nagekeken. “Dankzij het snelle en efficiënte optreden van het museumpersoneel, heeft geen enkel kunstwerk schade geleden en is de situatie onder controle”, aldus de KMSKB. (Belga/EH)

Voor nadere informatie omtrent tickets kan u contact opnemen met de reservatiedienst op 02/508.33.33 of via reservation@fine-arts-museum.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content