Ontwerp nieuw kunstwerk Arne Quinze onthuld

© Atelier Arne Quinze

De stad Oostende investeert 400.000 euro in een kunstwerk van Arne Quinze op de Zeedijk.

De stad Oostende investeert 400.000 euro in een kunstwerk van Arne Quinze dat op de Zeedijk zal worden geplaatst, met zicht op de haven. ‘Rock Strangers’ bestaat uit elf monumentale metalen oranje rotsblokken die tot elf meter hoog zijn en een plaats zullen krijgen nabij het Zeeliedenmonument.

Het kunstwerk wordt geplaatst in het kader van de driejaarlijkse kunsttentoonstelling Beaufort04, maar blijft nadien permanent staan in Oostende. De burgemeester van Oostende, Jean Vandecasteele (sp.a), verwacht dat het beeld controverse zal opwekken, maar verdedigde de plaatsing op de Zeedijk.

Het stadsbestuur en de kunstenaar gaven samen uitleg bij het project dat zal worden uitgevoerd op het nieuwe plein dat gecreëerd wordt door de heraanleg van de Zeedijk die momenteel volop bezig is. “Het is mijn droom om van steden openluchtmusea te maken. Oostende is een smeltkroes van invloeden en culturen en ik verwacht dat de beelden een ontmoetingsplaats zullen creëren waar mensen de smaak te pakken krijgen om een museum te bezoeken”, aldus Quinze.

Over de creatie van het kunstwerk zal in de Venetiaanse Gaanderjen ook de tentoonstelling ‘Making of Rock Strangers’ te zien zijn. (Belga/EH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content