Ontdek Antwerpse Eilandje door ogen Eugeen Van Mieghem

Kunstenaar Eugeen Van Mieghem is geboren en getogen in de Antwerpse havenbuurt. Een wandeling geeft inzicht in zijn leefwereld.

Kunstenaar Eugeen Van Mieghem (1875-1930) is geboren en getogen in de Antwerpse havenbuurt. Tijdens de wandeling ‘Levende beelden op het Antwerpse Eilandje’ maak je kennis met zijn leefwereld.

Zijn moeder had een café in de Montevideostraat, rechtover de magazijnen van de Red Star Line. Daarna passeert de wandeling langs de vijf levensgrote beelden, die gebaseerd zijn op het werk van Van Mieghem.

Acteurs van Lola Blau Theaterproducties brengen de beelden, zoals ‘Het havenmeisje’, ‘De landverhuizer’ en ‘Wiske’, opnieuw tot leven.

Zowel het leven van Van Mieghem als het verhaal van de circa 2,5 miljoen emigranten, die vanuit Antwerpen naar Amerika en Canada vertrokken, komt aan bod.

Elien Haentjens

‘Levende beelden op het Antwerpse Eilandje’, zaterdag 4 en zondag 5 september, 5 euro. De gidsen vertrekken om de 20 minuten op de Zeeuwsekorenmarkt op het Antwerpse Eilandje. Vooraf inschrijven via wim.oosterlinck@vtbkultuur.be is wenselijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content