Museum Night Fever palmt Brusselse musea in

© Museumnightfever.be

Laat je aangenaam verrassen tijdens de vijde editie van Museum Night Fever door de donkerste kant van cultuur.

Wie wil weten hoe het er ’s nachts in een museum aan toe gaat, moet de bedenkelijke ‘Night at a Museum’ niet bekijken. Die kan beter op 3 maart van 19 tot 1 uur terecht in 24 Brusselse musea.

Het moderne en eigenzinnige programma bulkt van originele en creatieve activiteiten. De meeste musea bevinden zich rond de Kunstberg, maar een gratis pendelbus brengt je rond.

Cultuur voor en door jonge mensen Musea zijn geen donkere en muffe plekken waar jonge mensen niets te zoeken hebben. Vorig jaar bezochten 15.000 mensen het evenement van wie 70 procent tussen 18 en 35 jaar was.

Het grootste deel van het programma van MNF werd zelfs bedacht en ontwikkeld door jongeren: academies, hogescholen, conservatoria, jeugdhuizen, buurtwerkingen of jonge creatievelingen.

Oorlogsgeluiden en electrobeats Tijdens de Brusselse museumnacht kan je je laten onderdompelen in elke vorm van cultuur die je lief is. Voor de liefhebbers van fotografie stelt Bozar een retrospectieve van Per Kirkeby voor. De tentoonstelling toont maar liefst 180 werken van de Deense avant-gardekunstenaar die chronologisch en thematisch gerangschikt zijn.

In het Koninklijk Legermuseum kan je dan weer terecht voor een eclectische mix van oorlogsgeluiden en electrobeats. Achteraf kan je een gratis kom soep krijgen of een glas cava aan de Record Bar.

Flashmobs en poëziebewijzen

Laat je je liever verstommen door de flashmob aan het Museum van de Stad Brussel? Of verrijk je liever je muziekkennis met de horlogeconcerten waar om de tien minuten wordt overgeschakeld naar een ander continent en een ander muziekgenre?

Of ben je meer het actieve type? Doe dan mee aan een workshop waarbij je je muzikale gewaarwordingen geblinddoekt met verf op papier zet. Is poëzie je ding, dan haal je je poëziebewijs aan het Ministerie van Poëtische Wanorde. (SB)

Museum Night Fever, op 3 maart in 24 Brusselse musea.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content