Monster volgt Badeend op

© bolster

Er torent een monster uit boven de Hasseltse daken. Een artistiek monster, dat wel.

Wie de komende weken een bezoekje brengt aan Z33, zal wellicht eventjes schrikken. De traditionele toegangspoort is gesloten, de ingang bevindt zich om de hoek bij Vleugel ’58. En daar kom je oog in oog te staan met een… artistiek monster.

Die gigantische sculptuur is het werk van de Genkse kunstenaar Philip Metten. Met ‘Innercoma’ transformeert hij Z33 tot één gigantische sculptuur. Een sculptuur die de link legt tussen primitieve, religieuze kunstvormen en hedendaagse archetypen. Ook in het zwarte, met fluo bewerkte innerlijke van de sculptuur besef je amper dat je je in Vleugel ’58 van Z33 bevindt.

Metten is dus in zijn opzet om Z33 te kapen geslaagd. ‘Innercoma’ is zijn eerste solotentoonstelling, maar het is geen soloproject. Het brengt er zowel alle elementen waarmee hij de afgelopen jaren werkte als werk van kunstenaars waarmee hij zich verwant voelt in samen.

Z-OUT

Met ‘Innercoma’ speelt de kunstenaar in op de Hasseltse Virga Jessefeesten, die tussen 13 en 29 augustus plaatsvinden. De sculptuur vormt er een kritische reflectie op, maar verwijst tegelijk ook naar de opbouw van de tijdelijke constructies van de feesten.

Het project kadert in Z-OUT, het initiatief dat kunst in de Limburgse openbare ruimte wil brengen en in 2009 van start ging met de Badeend van Florentijn Hofman.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content