Magritte Museum viert eerste verjaardag

© Belga

Exact een jaar geleden opende het Magritte Museum zijn deuren op de Brusselse Kunstberg.

Tijdens zijn eerste levensjaar kreeg het museum al zo’n 535.000 bezoekers over de vloer.

Die zakten van overal ter wereld af naar Brussel. De schilderkunst van René Magritte valt internationaal sterk in de smaak.

Aangezien het museum vaak uitverkocht is, is reserveren de boodschap. Daarom heeft het museum een reserveringssysteem ontwikkeld. Via de website kunnen zowel groepen als individuele bezoekers hun tickets reserveren.

Roulatie

Hoewel het museum grotendeels uit een permanente collectie bestaat, komen geregeld nieuwe kunstwerken van Magritte op bezoek. Zo zijn ‘De luisterkamer’ (1952) en ‘De verrekijker’ (1963) sinds 11 januari op bezoek in Brussel.

Het Magritte Museum kreeg ze in bruikleen van de Menil Foundation in het Amerikaanse Houston. Zij beschikken over een uniek bestand van werken en documenten van Magritte.

Vanaf september 2010 vervoegt ‘De bedreigde moordenaar’ uit het New Yorkse MoMA de collectie. Gedurende bijna vijf maanden zal het werk naast zijn tegenhanger, ‘De geheimzinnige speler’, te zien zijn. Beide werken uit 1927, behoren zowel door het onderwerp als door het ongewone formaat, tot de belangrijkste werken van Magritte.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content