Limburgs beeldenproject Z-OUT krijgt pittig vervolg

In het Haspengouwse landschap verschijnen de komende maanden enkele bijzondere kunstwerken.

Na smaakmakers als de gigantische badeend van Florentijn Hofman en de megasculptuur Innercoma van Philip Metten schiet Z-OUT definitief uit de startblokken.

Eind april komt het Haspengouwse landschap als eerste regio aan bod. Binnen het kader van ‘pit’ krijgen enkele bijzondere kunstwerken een plaatsje langs de bestaande fiets- en wandelroutes in de regio Heers-Borgloon.

Deze eerste cluster van kunstwerken in de openbare ruimte bevat zowel werk van Limburgse als internationale kunstenaars en zowel van jong talent als van gevestigde waarden. Concreet zal ‘pit’ werk van Gijs Van Vaerenbergh, Fred Eerdekens, Wesley Meuris, Tadashi Kawamata, Maider Lopez, N55, Andreas Strauss en Dré Wappenaar bundelen.

Cultuurhistorische aspecten

Via workshops en lezingen zullen de kunstenaars hun verhalen en kennis uitwisselen met de inwoners van de streek. Op drie verschillende momenten van het jaar zullen de kunstwerken onthuld worden.

Binnen het kader van Z-OUT wordt kunst in de openbare ruimte geïntegreerd. Bedoeling is om bepaalde cultuurhistorische aspecten uit het landschap uit te lichten en de passanten aan te zetten om er op een andere manier naar te kijken.

Later komen ook andere Limburgse regio’s, zoals het Maasland, Zuid-Willemsvaart, Hasselt-Genk en het Mijnlandschap in Beringen, aan bod.

Elien Haentjens

Z-OUT, vanaf eind april in de regio Heers-Borgloon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content