Kunstwerk Arne Quinze ingestort

Een beeld van de ravage, via Twitter verspreid © /

Een stuk van het centrale gedeelte van “Passenger”, de installatie van de Vlaamse kunstenaar Arne Quinze op Mons 2015, is ingestort. Er vielen geen gewonden.

Door de instorting is het gedeelte van het kunstwerk dat grenst aan het justitiepaleis van Mons/Bergen gedestabiliseerd, waardoor minstens één raam van het gebouw gebroken werd.

Het kunstwerk bevindt zich vlakbij de kerstmarkt van Bergen. Volgens de politie werden alle mogelijke veiligheidsmaatregelen genomen. De kerstmarkt blijft toegankelijk, maar er is wel een straat afgesloten.

‘Opgelucht’

De stichting Mons 2015 reageerde “opgelucht” dat er bij het incident geen gewonden vielen en dat de materiële schade meevalt. “Dit is voor iedereen onbegrijpelijk”, aldus Philippe Degeneffe van de stichting. “Arne Quinze heeft wereldwijd een dertigtal installaties gebouwd en nog nooit is er iets gebeurd. Alle veiligheidsmaatregelen werden genomen en goedgekeurd door de bevoegde autoriteiten. Arne Quinze is onderweg naar Bergen. Momenteel sluiten we geen enkele piste uit.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“Passenger” werd begin december ingehuldigd en blijft voor vijf jaar in Bergen staan. De installatie kostte minstens 400.000 euro en is de grootste stadsinstallatie van Mons 2015, de Culturele Hoofdstad van Europa.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content