Kunstenparcours Into the light brengt licht op Antwerpse Zuid

© Courtesy the artist and Xavier Hufkens, Brussels

Met ‘Into the Light’ presenteert ERROR ONE voor de derde keer hedendaagse kunst rond het thema licht.

Met de feestdagen in aantocht is december de lichtmaand bij uitstek. Daarom brengt ERROR ONE met ‘Into the light’ hedendaagse kunst, die speelt met het thema licht, in en om het Antwerpse KMSKA.

Het zwervend initiatief voor hedendaagse kunst, zoals ERROR ONE zichzelf noemt, heeft in samenwerking met de musea en galerijen op het Antwerpse Zuid een heus kunstenparcours uitgestippeld. Met ‘Into the light’ wil curator Ria Van Landeghem zowel letterlijk als figuurlijk licht in de stad brengen.

Het deel van ‘Into the light’ dat zich in de openbare ruimte afspeelt, begint dan ook pas als de duisternis zijn intrede doet. Zo wordt in de gigantische containers op het museumplein onder andere werk getoond van de Egyptische Doa Aly, Sarah De Wilde, Carla Arocha & Stéphane Schraenen en de Nederlander Henk Visch en wordt de stad letterlijk gebruikt om kunst op te projecteren.

Parcours

Langs galerijen als Stella Lohaus Gallery, waar werk van Francis Alÿs en Kati Heck te zien is, en Koraalberg, dat de installatie ‘Luz’ van Carla Arocha presenteert, baant het parcours zich een weg over het Antwerpse Zuid. Kunstenares Ann Veronica Janssens presenteert zowel bij Galerie Micheline Szwajcer als in de presentatieruimte van Vooruitzicht NV werk.

Onder de noemer ‘Middelheimproductie/Creatie en presentatie van nieuwe kunst’ brengt het Middelheimmuseum in het Zuiderpershuis een eigen invulling binnen het project. De vier kunstenaars, namelijk Thomas Bakker, Oscar Hugal, Ermias en Daphne, stellen elk op hun manier onze relatie met het alledaagse scherp.

Elien Haentjens

‘Into the light’ van ERROR ONE, van 9 tot 19 december op diverse locaties rond het Antwerpse Zuid. De tentoonstelling opent op 9 december vanaf 17.30 uur feestelijk de deuren. Vanaf 20 uur vinden er enkele performances plaats in het KMSKA. De werken in de openbare ruimte zijn gratis te bezichtigen tussen 18 en 22 uur. Bij de andere werken hangt het af van de locatie waar ze hangen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content