Kunstenfestival Watou wil voortdoen via crowdfunding

© Kunstenfestival Watou

Als het van Kunstenfestival Watou afhangt, komt er alsnog een volgende editie. Dat laat de organisatie woensdag weten. Eerder kondigde de organisatie vzw Kunst aan dat het festival niet meer zou georganiseerd worden, omdat er geen werkingssubsidies meer werden toegekend. De organisatie zet nu een crowdfundingactie op poten voor 2017.

De lucht boven Watou klaart opnieuw wat uit, nadat er eind juni nogal wat donkere wolken boven het West-Vlaamse dorpje verschenen. De organisatie viel uit de subsidieboot en dus kondigde een teleurgestelde organisator Jan Moeyaert het einde van Kunstenfestival Watou aan. Daar komen ze nu op terug. ‘Ruim halfweg deze editie van Kunstenfestival Watou overtreffen het bezoekersaantal en de warme reacties onze stoutste verwachtingen. Publiek én pers hebben deze editie tot nu toe al massaal en zeer warm omarmd en spreken vol lof over de kwaliteit en de sfeer van deze 36ste editie van het Kunstenfestival. En dat sterkt ons. Het overweldigend succes van de huidige editie onderbouwt ons gelijk’, aldus vzw Kunst.

Watou staaft dat met cijfers want op dit moment ligt het bezoekersaantal 15 procent hoger dan vorig jaar. Ook de catalogus is uitverkocht. De organisatie stelt nu een nieuw plan op, het ‘GGGG-plan-B: Geen Geld, Grote Goesting!’ In dat plan staat dat het festival op zoek gaat naar 400.000 euro, waarvan 40.000 euro moet komen via crowdfunding. ‘We werkten hiervoor enkele formules uit met een aantrekkelijke persoonlijke return. Kunstenfestival Watou blijft bestaan: omdat wij en onze bezoekers het willen.’

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content