Kunstenaars plannen nieuwe actie tegen crisis

© Image Globe

Met een optocht, een megapicknick en een volksfeest wil ‘Niet in onze naam’ de politieke impasse opnieuw in vraag stellen.

Het kunstenaarscollectief ‘Niet in onze naam’ plant op 7 mei een nieuwe protestactie in Brussel tegen de aanslepende politieke impasse. Onder de noemer ‘Ceci n’est pas een picnic’ wil de organisatie die dag een optocht, een megapicknick en een volksfeest organiseren.

Eerder organiseerde de groep kunstenaars en artiesten achter ‘Niet in onze naam’ een protestevenement in de KVS tegen het nationalisme. Op 7 mei komt er dus een vervolg, met de steun van “grote en kleine culturele organisaties” en van de initiatiefnemers van de SHAME-betoging van 23 januari. “Wij organiseren op 7 mei in Brussel een Belgische dag van de solidariteit: tegen de politieke impasse, de ‘ramkoers’ en de splitsingsrage”, luidt het in een persbericht.

Er wordt gedacht aan een drieledige protestactie tussen het Noordstation en het park van Koekelberg. Zo wil de organisatie een “geanimeerde optocht” houden met fanfares en muziek. Daarnaast wil men een volksparlement organiseren met bekende namen uit de socio-culturele wereld. Als afsluiter is een megapicknick en een volksfeest voorzien.

“Op 7 mei protesteren wij. Tegen de stilstand, tegen de onwil, tegen de verzieking van de politiek. Op 7 mei picknicken wij. Als uitdrukking van eendracht en samenhorigheid”, luidt het. Meer uitleg over de geplande protestactie van 7 mei wordt op woensdag 27 april gegeven op een persconferentie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content