Kunstenaars kaarten “politiek hokjesdenken” aan

Op een persconferentie hebben de initiatiefnemers van ‘Solidariteit maakt een cultuur groot’ meer tekst en uitleg gegeven.

Op een persconferentie hebben de initiatiefnemers van ‘Solidariteit maakt een cultuur groot’ meer tekst en uitleg gegeven.

Naar eigen zeggen vertegenwoordigen ze geen partijpolitiek standpunt, maar willen ze met hun actie vooral oproepen tot een “constructieve dialoog” en ingaan tegen het “politieke hokjesdenken”.

“De Belgische diversiteit uit zich in alle manieren van kunst maken. Mededogen en solidariteit zijn geen stoffige begrippen”, zegt actrice en gelegenheidspresentatrice Marijke Pinoy.

Om hun streven concreet vorm te geven zetten de artiesten het evenement ‘Solidariteit maakt een cultuur groot’ op. Onder die noemer spreken artiesten uit heel België op vrijdag 21 januari in de Brusselse KVS hun bezorgdheid over de recente politieke ontwikkelingen uit.

Bezorgdheid

Het evenement vormt het sluitstuk van een petitie, die oorspronkelijk opgestart werd door de vereniging ‘Culture et Démocratie’. Later ontstond ‘Niet in onze Naam’, een platform dat de klemtoon wil leggen op “wat Belgen bindt, eerder dan wat ons scheidt”.

Om alvast de daad bij het woord te voegen bundelen op het podium van de KVS Franstalige en Nederlandstalige artiesten de krachten.

“De artiesten willen hun bezorgdheid uiten over het discours van het separatisme”, zegt actrice Maaike Neuville, een van de initiatiefnemers van het evenement. Onder andere het Brussels Brecht Eisler Koor, Koen Augustijnen van les Ballets C de la B, Alain Platel, Bernard Dewulf, Jaco Van Dormal, Arno & Stef Kamil Carlens, Wim Helsen, Tom Lanoye, Dimitri Verhulst, Will Ferdy, Tom Pintens en Admiral Freebee hebben hun steun al toegezegd.

Elien Haentjens

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Solidariteit maakt een cultuur groot’, vrijdag 21 januari in de Brusselse KVS. Meer informatie op www.nietinonzenaam.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content