Kunstenaar Sam Dillemans opent eigen tentoonstellingsruimte in Antwerpen

© Wim Van Eesbeek

De Belgische kunstenaar Sam Dillemans treedt na een lange radiostilte opnieuw naar buiten met een tentoonstelling én tentoonstellingsruimte. Dat maakt uitgeverij Manteau donderdag bekend. Bij de tentoonstellingsruimte hoort ook een 320 pagina’s tellend overzichtsboek.

Sinds Dillemans exposeerde in het kasteel van Gaasbeek en het Antwerpse Rubenshuis in 2012 was zijn werk niet meer in België te zien. Het is dan ook op “algemene vraag van kunstliefhebbers en -kenners om zijn werk op een regelmatigere basis tentoon te stellen” dat de naar Antwerpen uitgeweken Leuvenaar Dillemans nu met een tentoonstellingsruimte uitpakt, in een gerenoveerd pand op een steenworp van zijn atelier in Borgerhout.

Ook een boek

De eerste expositie loopt van 16 april tot 16 oktober en toont een beknopt overzicht van schilderijen tot grafiek, van zijn jeugdwerk tot de huidige landschappen. Het is de bedoeling om “met regelmaat en gedurende een langere periode kunstwerken te tonen, die representatief zijn voor de verschillende artistieke periodes in zijn curriculum of recente werken rond een bepaald inspirerend thema”.

Bij de tentoonstellingsruimte hoort ook een gelijknamig boek: “Tentoonstellingsruimte Sam Dillemans”. Dit wordt het eerste chronologische overzicht van zijn werk. Schrijver David Van Reybrouck heeft de inleiding voor dit werk verzorgd. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content