Kulturama splitst op in drie festivals

Vanaf volgend jaar nemen Artefact, het 30 CC Jazzfestival en Amateurama de plaats van Kulturama in.

De tiende en laatste editie van het Leuvense cultuurfestival Kulturama, waarbij 32 Leuvense culturele organisaties de voorbije vier dagen 200 activiteiten in diverse kunstdisciplines organiseerden, heeft naar schatting 25.000 mensen over de vloer gekregen. Kulturama splitst volgend jaar in drie afzonderlijke activiteiten die ook nu al aan bod kwamen: Artefact, het 30CC Jazzfestival en Amateurama.

Artefact is een initiatief van het kunstencentrum STUK en is uitgegroeid tot het grootste festival voor media en kunst in België. Het festival, dat nog tot donderdag loopt, stond dit jaar in het teken “van sociaal contract in het licht van het op hol geslagen kapitalisme”.

De provincie Vlaams-Brabant en de stad Leuven zorgen dat het festival volgend jaar kan beschikken over een verdubbeling van de middelen (tot 170.000 euro), zodat het verder kan uitgroeien en op diverse locaties in samenwerking met andere culturele organisaties in de stad activiteiten kan ontplooien. Thema volgend jaar is “ecologie, duurzaamheid en stedelijkheid”.

Jazz en amateurkunsten

Daarnaast krijgt ook 30CC extra middelen zodat het jazzfestival, dat de afgelopen twee edities van Kulturama prominent aanwezig was, tot een apart festival van regionaal niveau kan uitgroeien.

Tot slot ziet in april volgend jaar een nieuw vierdaags festival voor amateurkunsten, Amateurama, het licht. Dat nieuwe festival wil een podium bieden aan alle Leuvense semi-professionele en amateurgezelschappen. (Belga/EH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content