Internationaal tekenfestival The Big Draw lokte meer 10.000 bezoekers naar Leuven

Michelle Carlslund © -

Het internationaal tekenfestival The Big Draw was een succes en zorgde de voorbije vijf dagen voor meer dan 10.000 bezoekers in Leuven.

Samen met bekende tekenaars zoals Wide Vercnocke, Bart Schoofs, Tom Schamp, Gerda Dendooven en Sabien Clement namen ze deel aan 65 tekenactiviteiten, workshops, wandelroutes, tentoonstellingen, lezingen in Leuvense winkels, cafés, scholen en cultuurhuizen en toverden zo Leuven om tot één groot atelier vol ideeën en spektakel.

The Brig Draw is een festival dat plaatsvindt in 26 landen. In België vond het al plaats in Gent in 2013 en in Antwerpen in 2014. Bedoeling van organisator KUNSTWERKT is met dit initiatief iedereen aan het tekenen te krijgen. Publiekstrekker in Leuven was “The Big Window Walk”, een route langs 150 raamtekeningen in winkelvitrines. Bijzondere locaties zoals kunstenaarsatelier Cas-co in de Vaartstraat en De Smidse in de Sluisstraat werden speciaal voor het festival opengesteld.

Extra aandacht in het programma was er ook voor de link met wetenschap met intrigerende tekenmachines en de mogelijkheid voor bezoekers om een tekenrobot te bouwen. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content