Het nieuwe circus strijkt neer in Gent

De circusscène zonder leeuwen maar met dans, licht, muziek en cinematografie. Voor wie houdt van een samengaan van veel kunsten.

Op twee oktober kan u in de Vooruit in Gent gaan kijken naar de circusgezelschappen De Fracto, Room 100 en BabaFish. Het zijn compagnieën die via de Jeunes Talents Cirque Europe (JTCE) ondersteund worden.
JTCE is een belangrijk internationaal circusproject dat veelbelovend circustalent ondersteunt en speelkansen aanbiedt. Uit 148 aanvragen selecteerde de jury 32 gezelschappen, die hun project voorstelden in diverse Europese steden. Uiteindelijk bleven tien groepen over die daadwerkelijk door JTCE worden gepromoot. Geselecteerd worden voor JTCE is een belangrijk keurmerk binnen de Europese circusscène.
Een mix van kunst
Het Vlaams Circuscentrum brengt drie van die gezelschappen op 2 oktober in de Vooruit in Gent. Elke voorstelling duurt ongeveer 25 minuten en tijdens de optredens door krijgt u de kans om met de artiesten te praten. BabaFish vergast u op een combinatie van hedendaagse dans, circus, muziek en cinematografie. Het is een nieuw dans- en circuscollectief opgericht door drie professionele dansers en één schrijver.

De Fracto brengt u een jongleervoorstelling en Room 100 gaat voor een combinatie van licht, dans en muziek. De voorstelling draait bij De Fracto rond twee artiesten die elkaars obsessie delen, hetgeen evolueert in een gesloten circuit met eigen regels en een eigen logica. Het project van Room 100 draagt de naam C8H11NO2. Een voorstelling met een snuif schizofrenie.

(INM)

Voorstelling op 2 oktober in Kunstencentum de Vooruit in Gent, www.circuscentrum.be/JTCE of http://voouit.be/nl/event/2515

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content