Festival M-idzomer biedt culturele totaalervaring

© Jan Kempenaers

Het multidisciplinaire programma van het zomerse festival M-idzomer, dat plaatsvindt in de tuin van museum M, is bekend.

Deze zomer slaan drie Leuvense culturele organisaties, namelijk museum M, Het Depot en 30CC, de handen in elkaar voor het festival M-idzomer. Intussen staat het hele programma op poten. Van 29 juli tot 1 augustus is de tuin van museum M the place to be.

Doel van M-idzomer is het publiek een “culturele totaalervaring” bieden. Qua beeldende kunst zijn er de tentoonstellingen met het vaak grappige, hedendaagse werk van de Britse Angus Fairhurst en de minimalistische schilderkunst van de Belg Philippe Van Snick binnen de museummuren.

Muzikaal komen onder andere de Amerikaanse band Mercury Rev, de Amerikaanse soulzangeres Leela James, de Belgische band Absynthe Minded en de Leuvense band Milow het publiek met een optreden verblijden. Speciaal voor M-idzomer brengt Milow een akoestische sessie met enkele nieuwe nummers.

Her en der verspreid over de M-site zullen podia staan voor dans, stand-up comedy en performance. De interactie met de expo’s staat centraal. Onder andere Saskia De Coster en Christophe Vekeman, het rockend theatercollectief Braakland/Zhebilding en comedyman Bert Gabriëls treden aan.

Elien Haentjens

M-idzomer, van 29 juli tot 1 augustus, museum M, Leuven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content