Expo in Brusselse Hortagalerij biedt intieme blik op leven Frida Kahlo

© GF

Met de expo ‘Frida Kahlo – Het leven van een icoon’ presenteert organisator Exhibition Hub een immersieve biografie over de Mexicaanse surrealistische kunstenares. In de Brusselse Hortagalerij krijgt de bezoeker vanaf donderdag 17 maart via projecties en virtual reality een inkijk in het oeuvre en het leven van Kahlo.

Binnenin de Hortagalerij leidt het tentoonstellingsparcours de bezoekers langs verschillende mijlpalen in het toch wel turbulente leven van Kahlo. Het geheel is een harmonisch samenspel van beelden, muziek en technologie. Gedurende anderhalf uur wordt de bezoeker ondergedompeld in de verwezenlijkingen van de iconische dame met de doorlopende wenkbrauwen. De tentoonstelling verkreeg de exclusieve goedkeuring van de Frida Kahlo Corporation.

‘Voor het eerst worden in een tentoonstelling over Frida Kahlo digitale kunsten, historische beelden, projecties, enorme installaties en virtual reality met elkaar gecombineerd. Frida overstijgt tijdperken, talen en culturen. Het publiek moet haar leren kennen als een hedendaags personage, als de mythe die ze vandaag de dag nog steeds is’, vertelt Beatriz Alvarado, directrice van de Frida Kahlo Corporation.

Het diverse oeuvre van Kahlo en de typerende Mexicaanse tradities komen in de expo tot leven via 3D-animaties en holografische projecties. Daarnaast worden de belangrijkste levensgebeurtenissen uit haar jeugd en het tragisch ongeluk waarvan ze moest herstellen op creatieve wijze voorgesteld. ‘Frida Kahlo – Het leven van een icoon’ wil tot slot ook tonen hoe Kahlo zich in haar kunst ontdoet van alle clichés over vrouwelijke kunstenaars.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content