Expo: En Face @ Bornem

Wat is het beste werk van Nick Ervinck uit En Face? Agrieborz, is een gezicht dat geboren is uit een versmelting van wetenschap en kunst.

En Face, nog tot 11/12 in Ter Dilft,

Portretten met pit in een droefgeestige zaal: ‘En Face’ is een tentoonstelling met hoogten en laagten.

Nick Ervinck (30) maakt doorgaans grote felgele sculpturen die doen denken aan koralen of beenderen. Door hun organische, onwereldse vorm lijkt het alsof de constructies uit zichzelf zijn ontstaan en er geen menselijke hand aan te pas is gekomen. Agrieborz (2009-2010) is een gezicht dat geboren is uit een versmelting van wetenschap en kunst.

Ervinck vatte belangstelling op voor anatomie, organisch weefsel, het strottenhoofd en nog wat, mixte dat alles met de cyborggedachte en brouwde deze sympathieke zwart-gele vriend. Uit de twaalf bijdragen op de tentoonstelling kozen we hem, omdat hij een verontrustende mengeling biedt van fictie en herkenbaarheid.

De expo En Face kan bogen op een toegankelijk concept en een charmante selectie portretkunst. Het bindmiddel is scherp en uit elk schilderij spreekt een hang naar avontuur of duisternis, maar toch wordt het geheel ondergraven. Er zijn plattelandsfrituren, kelders en verloskamers die zich beter lenen voor hedendaagse kunst dan de tentoonstellingsruimte van CC Ter Dilft. Een vervelend parochiezaalgevoel en algehele troosteloosheid halen de bovenhand en dat helpt En Face geen meter vooruit. (EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content