E-platform ICIS bundelt alle cultuur- en vrijetijdstips

Via ICIS moet je overal en altijd informatie kunnen opvragen over het Vlaamse culturele en vrijetijdsaanbod.

ICIS wil uitgroeien tot een soort persoonlijke gps in het Vlaamse culturele en vrijetijdsaanbod. ICIS staat voor Infrastructuur & Cultuur Informatie Systeem. Deze publieke informatiedienst zal alle informatie over cultuur, erfgoed en vrije tijd in Vlaanderen bundelen.

Wie een persoonlijk profiel aanmaakt op ICIS kan op elk moment en op elke locatie -via de pc, de smartphone of een infozuil in bijvoorbeeld de bibliotheek- tips en informatie vragen over wat er te doen is op en rond de locatie waar hij zich bevindt.

Voorlopig is ICIS slechts een proefproject. Als het volledig uitgewerkt is, wordt geëvalueerd of het haalbaar is om de toepassing beschikbaar te maken voor het grote publiek. Het Vlaams Agentschap voor Innovatie door Wetenschap (IWT) voorziet de middelen via het beleidsinstrument Innovatief Aanbesteden, dat innovatiegedrag bij overheidsinitiatieven en bedrijven wil stimuleren.

E-cultuur

“Het ICIS-project toont aan dat innovatie niet het exclusieve domein is van bedrijven en onderzoeksinstellingen, maar dat ook de non-profit, zoals de culturele sector, een drijvende kracht kan zijn in innovatieve projecten”, reageert Vlaams minister van Media en Innovatie Ingrid Lieten.

Collega-minister van Cultuur Joke Schauvliege vult aan dat “het project past in onze visie op e-cultuur, een van de doorbraken van het Cultuurforum 2020. Tegen 2020 moet e-cultuur een vanzelfsprekenheid zijn.”

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content