‘Dansand!’ brengt dans op en rond Oostendse strand

© Tine Declerck

Voor de tweede keer vormt het strand van Oostende het decor van ‘Dansand!’. Met dat festival brengt Vrijstaat O. dans in de openbare ruimte.

Voor de tweede keer vormt het strand van Oostende het decor van ‘Dansand!’. Met dat festival brengt Vrijstaat O. dans in de openbare ruimte.

Meestal spelen dansvoorstellingen zich af binnen de vier muren van een theaterzaal. Bij ‘Dansand!’ is dat niet zo: de voorstellingen vinden op en rond het strand plaats. Daardoor spelen de natuurelementen zoals de lucht, de wolken, de zee en het zand een essentiële rol in de voorstellingen. Choreografen spelen dan ook gretig in op die natuurlijke omgeving.

Ook voor deze tweede editie neemt Katleen Van Langendonck, die samen met Guy Gypens de artistieke leiding van het Brusselse Kaaitheater in handen heeft, het curatorschap op zich.

Aangepast kleedje

Het programma biedt zowel klinkende namen zoals Wim Vandekeybus en Sidi Larbi Cherkaoui als jonge talenten zoals Ivo Dimchev en Les SlovaKs. Bovendien zijn ook de pas afgestudeerden van de dansopleiding PARTS aanwezig.

Die choreografen, performance-artiesten en dansers brengen zowel nieuwe creaties als oude voorstellingen in een nieuw, aan het strand aangepast kleedje. Ook workshops en populaire dansfilms staan op het programma. Tot slot zet Vrijstaat O. een expo met foto’s rond ‘Dansand!’ van Tine Declerck op.

Elien Haentjens

‘Dansand!’, van 1 tot 4 juli, Oostende.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content