Catalogus KUL-tentoonstelling over Mayombe internationaal gelauwerd

© Lannoo

De jury prees vooral de “zeer geslaagde historische en etnografische inbedding van de soms bevreemdende beelden en objecten”.

De Franse vertaling van de catalogus die KUL-medewerkers schreven bij de tentoonstelling ‘Mayombe, meesters van de magie’, die in museum M liep, heeft de belangrijke ‘Prix international du livre d’art tribal/International Tribal Art Book Prize 2011’ in de wacht gesleept. De prijs is een gezamenlijk initiatief van het Franse Tribal Art Magazine en het veilinghuis Sotheby’s.

Voor de tentoonstelling die in het najaar 2010 te zien was in het Leuvense museum M en nadien naar Louvain-la-Neuve verhuisde, putte het Universiteitsarchief & Kunstpatrimonium en de onderzoekseenheid “Cultuurgeschiedenis vanaf 1750” uit de Afrikaanse collecties van de K.U.Leuven en UCL en de verzameling van het Museum voor Midden-Afrika in Tervuren.

De catalogus, die het werk was van Jo Tollebeek, Anne Verbrugge, Liesbet Nys, Eline van Assche, Hein Vanhee en Mark Derez, werd door de jury geprezen voor de vormgeving evenals de “zeer geslaagde historische en etnografische inbedding van de soms bevreemdende beelden en objecten”. De catalogus werd uitgegeven door Lannno. (Belga/EH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content