Brussel neemt afscheid van kunstwerk Arne Quinze

The Sequence van Arne Quinze © Belga Image

Met een groot straatfeest namen Brussel en het Vlaams parlement afscheid van ‘The Sequence’, de 80 meter lange en 15 meter hoge installatie uit houten latten van kunstenaar Arne Quinze.

Voor het afscheid werd er een groot straatfeest georganiseerd waar maar liefst 1000 bezoekers naar afzakten. Ze werden getrakteerd op een schitterende lichtshow en een optreden van dj Lefto.

Het kunstwerk van Arne Quinze blijft nog tot en met 8 augustus te bewonderen aan het Vlaams Parlement in Brussel. Daarna wordt het afgebroken en gerecycleerd tot spaanplaten. De oranje structuur vormde bijna zes jaar lang een gewelf over de Leuvenseweg, van het Vlaams parlement tot het huis van de Vlaamse volksvertegenwoordigers. Vanaf het begin was het duidelijk dat het om een tijdelijke constructie ging.

“We krijgen veel reacties van mensen die het kunstwerk zullen missen en hopen dat de leegte wordt opgevuld”, zegt woordvoerder Denis Decaluwe. “Maar we weten niet of daar al concrete plannen voor zijn.”

Gelijkaardige installaties van Quinze zijn te bewonderen in Shanghai, Rio de Janeiro of een kleinere versie dichter bij huis in Knokke. Einde dit jaar zet de Gentse kunstenaar ook een grote sculptuur neer in Bergen, dat volgend jaar culturele hoofdstad van Europa is. (Belga /LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content