Bozar gaat Balkan

© Bozar

Bozar dompelt u deze week weer onder in een waar Balkanfeest.

Bozar dompelt u deze week weer onder in een waar Balkanfeest.

Op 8, 9, 10 en 11 april organiseren BOZAR en 1001 Valises voor de vierde maal op rij Balkan Trafik: een opwindende mix van muziek, film, workshops, dans en animatie voor jong en oud.

Balkan Trafik verenigt de rijkdommen, tradities en stijlen van verschillende joodse, katholieke, orthodoxe en moslimgemeenschappen in één groot intercultureel feest. Deze ontmoeting tussen Oosterse en Westerse cultuur is uniek in Europa.

Het festival combineert stijlen en genres, van traditionele klanken over jazz, accordeon- en bouzoukivirtuozen, swingende fanfares en ‘Balkan Beats’ om de nachten af te sluiten.

Eén van de hoogtepunten van deze vierde editie is de komst van bouzoukispeler Stelios Vamvakaris, zoon van rembetiko-legende Markos Vamvakaris. Andere publiekstrekkers zijn ongetwijfeld Oana Catalina Chitu – ook wel eens de Roemeense Edith Piaf genoemd – en de Macedonische Esma Redzepova.

Naast muziek biedt Balkan Trafik een omvangrijk aanbod films, documentaires, workshops, dansspektakels en lokale delicatessen. De filmprogrammatie breidt dit jaar aanzienlijk uit met een extra ‘Balkan Docs Day’ op zondag 11 april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content