Boomstronken wijzen de weg op de Kunstberg

© vzw Kunstberg

Zesenveertig gekleurde boomstronken palmen de komende twee maanden de Brusselse Kunstberg in. “De museumwijk van Brussel herleeft”, aldus de vzw Kunstberg.

“De Kunstberg herleeft. In het kielzog van het Magritte Museum en Square openden heel wat hippe winkels en cafés er de deuren. Binnenkort komt daar in Bozar nog de brasserie met topchef David Martin van La Paix bij”, steekt coördinatrice van de vzw Kunstberg Geneviève Planchard van wal.

Om die vernieuwing nog een extra duwtje in de rug te geven heeft de vzw 46 gekleurde boomstronken over de hele Kunstberg verspreid. Niet alleen moeten ze meer ruimte creëren voor de voetgangers, maar ze nodigen die passanten ook uit om er eventjes rustig te pauzeren.

Daarnaast willen ze toeristen en families aansporen om op ontdekkingstocht te gaan langs de meest bijzondere plekjes van de museumwijk. Van een bekend schilderij van Magritte tot een speciaal standbeeld in één van de tuinen, of een verborgen schat in de Koninklijke bibliotheek.

Toekomst

“Inspiratie haalden we uit interviews met regelmatige bezoekers van de Kunstberg. Van een restaurateur van instrumenten tot één van de winkeliers. Via speciale codes – zogenaamde iBeakens – kunnen toeristen informatie over een bepaald museum downloaden op hun smartphone”, stelt Planchard.

Na het project ‘Beleef de Kunstberg’ worden de boomstammen gewoon verder verwerkt in de houtketen. En ook voor de Kunstberg zelf bestaan al nieuwe plannen.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content